Puur BOOM is ontstaan vanuit de passie voor de natuur. Al jaren ben ik aan het werk in en met de natuur, wat heeft geresulteerd tot het volgen van de opleiding tot herborist. Deze passie heeft zich ontwikkeld tot het  maken van heerlijke maceraten (Oliemaceraten ontstaan door delen van planten of bloemen te laten drenken in een plantaardige olie zodat hun aromatische en medicinale stoffen opgenomen worden), chlorofyl (pigment gemaakt van bladgroen), infuus (koud of warm aftreksel van water en kruiden) en hieruit ontstond er een prachtige helende zalf, bodybutter, scrub en zeep. Dit alles met biologische plantaardige grondstoffen en ingrediënten. Al onze producten (behalve de zalven) zijn vegan.

 

De zepen van Puur BOOM worden op puur ambachtelijke wijze met de hand gemaakt. Ik werk met het 'cold process' procédé. Een proces waarbij (in tegenstelling tot ‘Hot-process’) de werkzame eigenschappen van de boters en oliën in de zeep behouden blijven. Onze zepen hebben een gemiddeld gewicht van ca 100 gram (vers verpakt).

De zepen worden ingepakt in een linnen tasje met hier omheen een wikkel met alle informatie.

 

De zalf, olie, bodybutter, deodorant en scrub worden alle met biologische ingrediënten met de hand bereid. Ale natuurkrachten blijven bewaard. De producten zitten vol met helende stoffen een weldaad voor je lichaam en een mooie bijdrage aan de natuur. De ingrediënten worden verpakt in een glazen pot en voorzien van een gerecycled label.

Geniet van al deze mooie producten met de ingrediënten uit de natuur. Met veel liefde gemaakt. Ilonka